Kantor pusat Mercy Corps - lembaga kemanusiaan internasional - di Oregon (USA) raih Platinum versi peringkat LEED...

Kantor pusat Mercy Corps - lembaga kemanusiaan internasional - di Oregon (USA) raih Platinum versi peringkat LEED...

The main entrance opens to an atrium, where a dramatic circular stairway leads to the top of the building connecting all the floors, a physical expression of the organization's interactive work style. “We designed the central stair to allow movement to all corners of the building and to increase opportunities for chance meetings,” explains Hacker. It is here that old meets new—the existing building merges with its new companion. “One of the challenges of the project was combining an existing building requiring a full seismic upgrade with a new building, making them work as one coordinated space,” comments Don Geddes of Walsh Construction. This was accomplished by cutting a swath from top to bottom, thus connecting the buildings, and seismically upgrading the old. “New cast-in-place concrete and shotcrete shear walls serve as the lateral force-resisting system for the build...

Full article: http://greensource.construction.com/green_building_projec...

Tweets

I Have LEED Project Experience: How Do I Become...

green-buildings.com 26 Nov '12, 6pm

Advice provided by: Claire Moloney, LEED Green Associate, Cornell University Share Hi Nasir, thank you for your question. ...

Army Corps of Engineers Transforms Old Warehouse into High Tech Showcase

Army Corps of Engineers Transforms Old Warehous...

cleantechnica.com 27 Nov '12, 2pm

It looks like the U.S. Army Corps of Engineers (USACE) gets bragging rights to one of the most energy-efficient office bui...